Moottorinvaihto ajoleikkuriin

19.06.2022

Tuli tehtyä moottorinvaihto Husqvarna Rider 13 ajoleikkuriin. Ko. mallissa haasteena on ahtaat tilat konehuoneessa sekä kaasutinta alempana oleva polttoainesäiliö.

Moottoriksi valikoitui Loncin 14,5 hp malli. Moottorin kiinnitys on vastaava kuin alkuperäisen B&S 12,5 hp moottorin, mutta kierteet jäivät itselle tehtäväksi.

Askartelua aiheutti pakokäyrän rakentelu. Halusin säilyttää alkuperäisen äänenvaimentimen joten käyrä piti muotoilla uusia ja vanhoja osia hyödyntäen. Lopputulos on kuitenkin siisti.

Tässä mallissa tarvitaan bensapumppu, koska tankki on kaasutinta alempana. Pumppu saatiin vanhasta mottorista, mutta sen tarvitsema alipaine piti ottaa kampikammion huohottimen letkusta. Pienen säätelyn jälkeen sekin alkoi toimimaan. Ehkä uusi pumppu olisi ollut parempi vaihtoehto kuin käytetty yksilö...

Lopputuloksena kuitenkin toimiva laite joka osaltaan noudattaa kiertotalouden periaatteita. Miksi romuttaa hyvä leikkuri jos siitä saadaan moottorinvaihdolla vielä hyvin palveleva leikkuri moniksi vuosiksi.